Test bij Vara Kassa

Op zaterdag 14 maart 2009 heeft Vara Kassa ook een onderzoek gedaan. Deze test is enige tijd geleden afgenomen en kan daarom wellicht niet meer goed vergeleken worden met nu. Toch geven wij hierbij een korte samenvatting.

Het testpanel bestond uit 7 zwangere vrouwen, 1 niet-zwangere vrouw en 1 man. De dames (en heer) hebben een potje urine gevuld en daarna wachtend op de uitslag commentaar gegeven over de verschillende testjes. Volgens de aanwezige verloskundige zijn de testjes van 97% tot 99% betrouwbaar. Wil je 100% zekerheid hebben dan is het raadzaam om een bloedtest in het ziekenhuis af te leggen.

De uitslag van de test is opgemaakt op basis van verschillende elementen. Hoe werkt het? Klopt de uitslag? Hoe ziet de test eruit? Geeft het een duidelijk resultaat? Opvallend is dat de digitale test van Clearblue er laag scoort.

Opvallend verder dat de huismerk testen beduidend beter scoren van de merk testen van Predictor en Clearblue.

Ook de Sensitest zwangerschapstest scoort laag.

De Romed testen tenslotte worden helemaal afgeraden, daar testen zelfs mannen positief mee…

Deze Romed testen worden inmiddels (uiteraard zou je bijna zeggen) niet meer verkocht.

Natuurlijk zijn er de laatste jaren ook andere testen bijgekomen die vergelijkbaar zijn in uitvoering en prijs aan de huismerk testen. Kwalitatief scoren de nieuw op de markt gekomen testen vaak nog beter in latere onafhankelijke onderzoeken.

Reacties

You must be logged in to post a comment.