Beste zwangerschapstest kopen?

Zwangerschapstest kopen?

Heb je het gevoel dat je zwanger bent? Je voelt je anders en je wilt graag weten of je zwanger bent? Dan is er eigenlijk maar 1 oplossing: dé zwangerschapstest. Deze testjes zijn zelf eenvoudig uit te voeren en verkrijgbaar via de drogist, apotheek of je kunt ze natuurlijk via ons kopen. Heb je ze binnen dan kan je de test veilig en zonder dat iemand anders er achter kan komen thuis uitvoeren.

 

Wanneer een zwangerschapstest doen?

Een zwangerschapstest is de uitkomst om van je onzekerheid af te komen. Deze testjes zijn zeer nauwkeurig en bieden je meer garantie dan het aflopen van een lijstje met zwangerschapssymptomen. Het is namelijk absoluut niet zeker of de eerste symptomen je met zekerheid kunnen zeggen of je daadwerkelijk zwanger bent. Er zijn slechts 2 symptomen die je echt met 100% zekerheid kunnen zeggen of je zwanger bent. Dat is wanneer je menstruatie niet meer op gang komt na de bevruchte ovulatieperiode en wanneer je een verhoogd HCG hormoon bevat.

 

Werking van zwangerschapstesten

Zwangerschapstesten zijn al eeuwen oud. De laatste decennia zijn de nauwkeurigheid en flexibiliteit van de testjes aanzienlijk verbeterd. Zo is het vanaf de jaren 70 mogelijk om deze testjes zelf thuis uit te voeren. Om de nauwkeurigheid van deze testjes te behouden is het verstandig de bijsluiter van de fabrikant goed op te volgen.

Gebruiksaanwijzing zwangerschapstest

Zoals eerder gezegd zijn de testjes zeer eenvoudig uit te voren. Echter is het wel raadzaam om de gebruiksaanwijzing of bijsluiter te lezen. Er zijn zowel naast de traditionele testjes tegenwoordig ook digitale zwangerschapstestjes op de markt. De werking is vrijwel altijd hetzelfde. De traditionele testen bevatten meestal een stripje welke je in de urine moet houden. Dat kan gedaan worden door de urine op te vangen of om de strip onder de urinestraal te houden. Na een aantal minuten zal de test het oordeel vellen. De kleur van de strip geeft aan of je zwanger bent. De kleur en positie op de strip kan per test en fabrikant verschillen. Naast het resultaat zal de test meestal ook aangeven of de test goed is uitgevoerd. Is dat niet zo dan moet je de test opnieuw uitvoeren.

Hoe bepaalt de test of je zwanger bent

Na de bevruchting zal de menstruatie niet meer op gang komen. Zodra de menstruatie op gang moet komen, maar wanneer dat niet het geval meer is, vergroot het aanwezige HCG hormoon.  Dit hormoon verdubbeld met elke 2 tot 3 dagen tot en met de 10de week. De test is het beste uit te voeren op de dag van de verwachte menstruatie of een paar dagen later. Het HCG hormoon is zowel aanwezig in de urine als in het bloed. De zwangerschapstestjes worden in contact gebracht met je urine en bepalen door het meten van de aanwezige hoeveelheid HCG hormoon of je zwanger bent.

Waar moet je opletten bij het testen?

Wil je er zeker van zijn dat de test klopt? Let er dan vooral op wanneer je de test uitvoert. Start de test niet te vroeg. Zodoende zijn er nog te weinig hormonen aangemaakt. Mocht je denken dat je te vroeg hebt getest dan is het raadzaam om het een aantal dagen later nogmaals te proberen. Daarnaast kunnen  foutieve uitslagen ook ontstaan wanneer er buitenbaarmoederlijke zwangerschap plaatsvindt of wanneer je te veel hebt gedronken. In dat geval is het raadzaam om de test te herhalen met ochtendurine. De meeste betrouwbare en bekende zwangerschapstesten zijn meer dan 99% betrouwbaar. Er zijn enkele testen op de markt die net iets gevoeliger zijn waardoor je eerder kunt testen (o.a. Predictor en Testjezelf.nu)

Digitale zwangerschapstesten

De nieuwste trend die te zien is zijn digitale zwangerschapstesten. Zo heb je bijvoorbeeld de testjes van Clearblue. De Clearblue zwangerschapstestjes zijn zeer makkelijk uit te voeren en geven ook aan hoe lang je al zwanger bent door middel van de conceptie-indicator.

Er zijn nu ook nieuwe digitale zwangerschapstesten die wat voordeliger zijn. Meer info  kun je lezen op de site van tobenobe.

Naast de bovenstaande digitale zwangerschapstesten zijn er ook gewone zwangerschapstesten op het internet te vinden. Deze testjes laten je natuurlijk ook zien of je zwanger bent, maar dan niet digitaal. Er zijn een aantal merken beschikbaar waaronder die van Clearblue, Predictor en bijvoorbeeld Testjezelf.nu

Ook via je drogist kun je eigen merk zwangerschapstesten kopen.