Vaker misselijk?

Ben je de laatste tijd misselijk en denk je dat je zwanger bent? Misselijkheid is één van de meest voorkomende symptomen van een zwangerschap. Maar kan je natuurlijk niet direct je conclusies trekken. Enkel misselijk zijn is niet genoeg om te concluderen dat je zwanger bent. Misselijkheid ontstaat bij zwangere vrouwen met name in de ochtend. Deze ochtendmisselijkheid kan de complete dag aanhouden. Er zijn meerdere oorzaken denkbaar. Zo kan deze misselijkheid ontstaan door een tekort aan vitamine B, het verhoogde HCG gehalte, opkomst van meer oestrogeen, last van de spijsvertering en/of reukvermogen.

Verschijnselen tijdens zwangerschap

Ben je zwanger? Naast misselijkheid zullen er waarschijnlijk nog meer symptomen je dit gevoel geven. Zo ontstaat er vaak vermoeidheid, ben je nog niet ongesteld geworden, moet je misschien vaker naar het toilet en heb je last van gevoelige borsten.

Last van misselijkheid?

Om er zeker van te zijn dat je aanhoudende misselijkheid te maken heeft met een zwangerschap kan je een testje afnemen. Deze zwangerschapstesten meten of er een verhoogd HCG hormoon in je urine plaatsvindt.

Reacties

You must be logged in to post a comment.