Vergroot de vruchtbaarheid op een zwangerschap

Zoals je misschien al hoopt gehoord of gelezen is het interessant om je ovulatie te berekenen. De dag voor en na de eisprong zijn namelijk de vruchtbaarste dagen en maak je het meeste kans om zwanger te worden. De eerste week van de menstruatiecyclus, dus net na je ongesteldheid, is de baarmoedermond namelijk erg nauw. Het slijm is dik en zuur en maakt het moeilijk voor de zaadcellen om door te dringen tot de baarmoeder en in aanraking te komen met de eicel. Zodra de ovulatie gaat plaatsvinden wordt de opening wijder en ook het slijm elastischer. Sommige vrouwen zullen in de gaten hebben dat hun schaamlippen wat vochtiger zijn. De meest vruchtbare dag is wanneer het baarmoederhalsslijm het meest aanwezig, dun en draderig is. Het is dus belangrijk om je dag zo zorgvuldig mogelijk uit te kiezen. Echter speelt dat niet alleen een rol. Er zijn meer factoren die je naar eigen hand kunt zetten zoals een gezonde levensstijl en zelfs de wijze hoe je vrijt.

Door je cyclus te berekenen kun je je vruchtbare dagen schatten. Wil je zeker weten wanneer die dagen zijn, dan bestel je een ovulatietest.

Snel zwanger worden

Een gezond en optimaal lichaam speelt een zeer belangrijke rol voor een goede zwangerschap. Een kind groeit namelijk het snelst tijdens de bevruchting en de eerste acht weken. Het is dus verstandig om je leefwijze vooraf aan te passen. Op dat moment weet je misschien nog niet eens of je zwanger bent. In de eerste weken wordt het kind namelijk beschermd door foliumzuur en extra vitaminen. Dat stopt uiteindelijk en door een gezond leven te leiden voorkom je dat het kindje in contact komt met schadelijke stoffen of andere invloeden. Dat neemt niet weg dat ook een gezonde levensstijl van de man erg wenselijk is. Je wilt namelijk dat de zaadcellen zo goed mogelijk werk verrichten.
Daarom is het voor zowel de man en vrouw verstandig niet te roken, overmatig veel drank te gebruiken, teveel te eten of met andere slechte gewoontes door te blijven gaan. Uiteraard zijn ook drugsgebruik, overgewicht, extreem veel sporten, stress, het in aanraking komen met schadelijke stoffen, dieet / vegetarisch eten, eerdere (onsuccesvolle) zwangerschappen allemaal factoren die een eventuele kans op zwanger raken kunnen beperken. Maar er zijn ook factoren waar je wellicht geen invloed op hebt zoals een chronische aandoening of het slikken van medicatie. Mocht het maar niet lukken om zwanger te raken dan is het zeer verstandig om je huisarts te bezoeken.

Vaginale voorbereiding

Zoals eerder vermeld is het een mogelijkheid om je eisprong te berekenen. Aan de hand daarvan kan je bepalen wanneer je lichaam de meeste kansen maakt op een bevruchting. Je kunt deze kansen verhogen door je lichaam hier op voor te bereiden. Zo kan je in de week voor de ovulatie regelmatig een beetje slijm verwijderen uit de vagina (doe dit met duim en wijsvinger) om te zien wanneer je vruchtbaar bent. Beweeg je vinders uit elkaar en wanneer er een elastisch slijmdraadje ontstaat dan ben je hoogstwaarschijnlijk vruchtbaar. Het baarmoederhalsslijm zorgt ervoor dat de zaadcellen makkelijker de baarmoeder bereiken. Daarnaast is de zuurgraad en de elasticiteit van aanzienlijk belang. Om ervoor te zorgen dat het slijm zijn werk kan doen is het niet verstandig om vaginale douches te nemen. Dat kan namelijk het slijm wegspoelen en daardoor je kansen verkleinen.

Beste standjes om zwanger te worden

Tijdens het vrijen zijn er een aantal standjes die de kans op zwangerschap vergroten (al zal dit niet van zeer grote invloed zijn). Dit zijn de standjes waarbij het zaad van de man het makkelijkste in de baarmoeder terecht komt. Dit zijn met name de standjes waarbij de man bovenop gaat. Vergeet niet om vooral ook plezier te hebben!

Reacties

You must be logged in to post a comment.