Beste standjes om zwanger te raken

Als je zwanger wilt raken dan kan de invloed van de door jou gekozen standjes van invloed zijn op de bevruchtingskansen. De beste standjes zijn de houdingen waarbij de man vaak bovenop gaat. Op deze manier zullen de zaadcellen namelijk makkelijker in de baarmoeder terecht komen.

Beste standjes voor bevruchting

Let op! Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de kans bij het kiezen van een specifiek standje daadwerkelijk wordt verhoogd. Wel is het een feit dat zitten of staan tijdens het vrijen niet bevorderlijk is omdat de zwaartekracht het moeilijk maakt voor de zaadcellen de eicel te bereiken.

”van achteren”
Op zijn hondjes, van achteren of ook wel doggy-style is bevorderlijk om sneller zwanger te worden. Op deze manier vindt er namelijk een diepe penetratie plaats. Hierdoor komt het sperma goed door tot in de baarmoeder.

Missionarishouding
Men zegt dat de missionarishouding het meest succesvolle standje is. De vrouw ligt namelijk op haar rug met haar benen wijd. De man ligt boven op haar met zijn gezicht naar dat van haar. De missionarishouding is gunstig omdat de vagina op deze manier naar beneden gericht is. Het zaad kan zo makkelijk door de baarmoederhals. Daarnaast is de penetratie dieper waardoor het sperma beter kan zwemmen.

Vaak vrijen om zwanger te raken?

Dat zal niet de oplossing zijn om sneller zwanger te raken. Het aantal zaadcellen zal namelijk verminderen zodra mannen vaak achter elkaar klaarkomen. Het schijnt zo te zijn dat het juist bevorderlijk is om een ruim aantal dagen geen seks te hebben voordat de ovulatie plaatsvindt. Om ervoor te zorgen dat de sperma van goede kwaliteit is, is het bevorderlijk dat de man zich voorbereid op de bevruchting, een gezond leven leidt, geen strakke kleren draagt of veel wordt blootgesteld aan hitte.

Wat wel schijnt te werken is wanneer de man ervoor zorgt zo diep mogelijk te penetreren. Ook wordt er gezegd dat het zou helpen wanneer de vrouw een tijdje op haar rug gaat liggen met een kussentje onder haar billen. Zo wordt de zwaartekracht goed gebruikt. Vergeet echter niet vooral plezier te hebben en blijf ook niet dagen wachten totdat het sperma is “gezakt”. Na een kwartier zou het werk gedaan moeten zijn en anders moet je blijven oefenen.

3 Reacties op Beste standjes om zwanger te raken

Avatar

roxanne

maart 9th, 2012 at 11:33

hallo ik ben een meisje van 23 jaar ik wil graag zwanger worden we zijn al een 1 jaar bezig en dit jaar word de 2e jaar er van en nog niet zwanger…als je boven op de man zit kan je dan zwanger raken of word het dan moeilijker mijn man rookt…en ik wil het zo graag kan iemand mijn helpen

Avatar

admin

maart 9th, 2012 at 11:43

Beste Roxanne,

Het is niet ongebruikelijk om meer dan een jaar bezig te zijn om zwanger te worden. Je hoeft niet direct naar je huisarts te gaan voor verder onderzoek. Er zijn wel een aantal zaken waar je zelf wat aan kunt doen. Online vind je hierover wel meer informatie en misschien kun je een op deze site kijken.

Veel succes in ieder geval!

Zwangerschapstestjes.nl

Avatar

roxanne

maart 15th, 2012 at 11:10

bedankt
wij willen het heel graag dus we hopen het maar ik heb wel last afgelopen dagen van misselijkheid maar dat wil nog niks zeggen

Reacties

You must be logged in to post a comment.