Zwanger worden?

zwanger worden

Je hebt de keuze gemaakt en je wilt graag bevallen van een kindje? Dit proces kan naast de 9 maanden zwangerschap behoorlijk lang duren. Je moet namelijk eerst zwanger raken. Nu is het gebruikelijk dat de meeste vrouwen binnen een jaar zwanger raken, maar soms kan het behoorlijk tegen zitten. Dat kan flink gaan knagen en waarschijnlijk wil je dit proces versnellen. Daar zijn een aantal mogelijkheden voor.

 

Bereken je vruchtbare dagen

Je maakt de meeste kans wanneer je het vruchtbaarst bent. Dat is de dag vóór en na de eisprong. Naar mate de ovulatie plaats vindt wordt de baarmoedermond zachter en de opening wijder. Het slijm wordt vloeibaar en daardoor zullen de zaadcellen makkelijker de baarmoeder inklimmen. Wanneer de ovulatie nadert  maak je de meeste kans om vruchtbaar te raken. Daarom is het interessant om je ovulatie te berekenen. Er zijn ook mogelijkheden om je vruchtbaarheid te berekenen door middel van een ovulatietest.

 

Zorg voor een optimaal lichaam

Zorgen voor een optimaal lichaam spreekt natuurlijk altijd in je voordeel. Wat we hier vooral mee bedoelen is dat de kans op vruchtbaarheid wordt vergroot als je een gezond leven leidt. Roken, drinken en het gebruiken van drugs kan een negatief effect hebben wanneer je zwanger wilt raken. Maar er zijn natuurlijk meer factoren. Extreem veel sporten, veel medicatie, chronische aandoeningen, overgewicht, niet gezond eten, stress etc. kunnen allen van invloed zijn.

 

Vruchtbaarheid vergroten

Er zijn een aantal mogelijkheden om je vruchtbaarheid te vergroten. Dat lukt vooral bij een goede voorbereiding. Zo kan je je vruchtbaarheid vergroten door geen vaginale douches te nemen.  Het is van belang dat je baarmoederhalsslijm soepel is en een douches zal het slijm wegspoelen. Ook het kiezen van het juiste standje behoort tot de mogelijkheden. Er is eigenlijk maar 1 doel. Je moet ervoor zorgen dat het sperma zo makkelijk mogelijk zijn weg kan volgen.

Denk er ook aan dat de mannelijke vruchtbaarheid ook een rol speelt. Er zijn echter nu ook sperma testen op de markt waarmee je dit kunt testen.