Goedkope ovulatietest bestellen?

ovulatietestenZwanger worden? Wil je zeker zijn van je zaak en je kansen vergroten? Met een ovulatietest voorspel je de meest vruchtbare dagen. Er zijn verschillende ovulatietesten op de markt en de werking is eigenlijk nagenoeg het zelfde. De uitslag wordt bepaald door een urinetest en een ovulatietest is makkelijk en zelfs thuis eenvoudig uit te voeren.

Werking ovulatietest

De dag voor en na de eisprong is de vrouw het meest vruchtbaar. Tot ongeveer tussen de 24-36 uur voor de ovulatie stijgt het aanwezige luteïniserend hormoon in het lichaam (LH). Dat zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies soepeler wordt en dat de eicel zich kan innestelen. Door middel van een ovulatietest wordt de hoeveelheid luteïniserend hormoon gemeten en aan de hand daarvan een resultaat bepaalt. De uitvoer gaat door middel van een urinetest en bestaat uit een stripje/apparaatje waarbij je het absorberende gedeelte onder de urinestraal houdt. Er zijn ook ovulatietesten waarbij je eerst je urine opvangt en dan met een bijgesloten pipetje (hygiënisch en zeer betrouwbaar) de exacte hoeveelheid urine kunt toevoegen aan de ovulatietest.

Speeksel ovulatietest?

Er zijn ook ovulatietesten op de markt die aan de hand van speeksel zouden werken. Door wat speeksel te bekijken door een kleine microscoop zou je aan de hand van een structuur in je speeksel (varen structuur) je vruchtbare dagen moeten kunnen bepalen. Er zijn verschillende merken op de markt die allemaal hetzelfde zijn (Donna, Julia en Ovu Control worden in Nederland verkocht). Ze doen allemaal hetzelfde dus dat maakt geen verschil.

Er is echter wel een probleem. De vele wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn naar de betrouwbaarheid van deze speeksel testen wijzen allemaal uit dat de test niet werkt. Er is hooguit een kans van 25% dat de test de juiste (on)vruchtbare dagen laat zien. Zelfs mannen kunnen een positieve uitslag krijgen. Laat je niet misleiden door teksten van verkopers van deze testen, er zijn geen onafhankelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat deze testen betrouwbaar zijn. Bespaar je dus de tijd en het geld en laat deze flauwekul testen links liggen.

Een urine ovulatietest (die het LH hormoon meet) is de enige wetenschappelijk verantwoorde methode om je vruchtbare dagen te vinden.

Online ovulatietest bestellen

Er zijn verschillende ovulatietesten, zowel online als bij de drogist verkrijgbaar. De meeste ovulatietesten zijn zeer nauwkeurig in het meten van je LH-piek. Let op, dit betekent dus niet dat je verzekerd bent om zwanger te raken. Het geeft enkel de meest vruchtbare dagen aan. De meeste testen bieden meerdere teststaafjes aan en adviseren om eenmaal per dag te testen. Onze tip: koop een verpakking met minimaal 7 testen, dit geeft je net wat meer kans om je vruchtbare dagen te vinden. O.a. clearblue en testjezelf.nu bieden 7 ovulatietesten per verpakking aan.